Mindbridge VA & Coaching

6 redenen waarom jij een VA kunt gebruiken voor jouw bedrijf.

VA kunt gebruiken
Mijn eerste blog! Wat leuk! Of nouja, ik ben er zelf erg enthousiast over en ik hoop jou ook te kunnen inspireren. Mijn blogs zullen zich op diverse onderwerpen gaan richten. 
 
Zo ben ik van plan om te gaan schrijven over zowel mijn onderneming, als over reizen als over de combinatie tussen werken en reizen. In deze blog wil ik je meenemen naar 6 mogelijke hoe jij als ondernemer een VA kunt gebruiken,  voor jouw bedrijf.

Ben je een ondernemer die het gevoel heeft dat je altijd tekort schiet in tijd en energie om je bedrijf te laten groeien? Of kom je niet aan ontspanning toe en maak je overuren? Dan is deze blog voor jou! Ik neem je mee in zes redenen waarom het samenwerken met een VA, ofwel “virtual assistent” een slimme zet kan zijn voor jouw bedrijf. 

Als ondernemer wil jij je bedrijf natuurlijk zo efficiënt mogelijk runnen. Dit kan soms betekenen dat je taken moet uitbesteden aan anderen, zodat je je kunt concentreren op de groei van je bedrijf. Een virtuele assistent/virtual assistant (VA) kan een waardevolle aanwinst zijn voor jouw bedrijf.

Reden nummer 1: tijdbesparing
Als ondernemer ben je waarschijnlijk altijd druk met van alles en nog wat. Een VA kan je helpen om tijd vrij te maken voor de taken die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Zo kan ik je bijvoorbeeld helpen om je agenda bij te houden, je e-mails te beantwoorden of je sociale media te beheren. Door deze taken uit te besteden, heb jij meer tijd om je te concentreren op het laten groeien van je bedrijf.

Reden nummer 2: kostenbesparing
Samenwerken met een VA kan ook financieel voordelig zijn (ook al denken veel ondernemers dat ze alleen maar heel veel geld kwijt zijn aan een VA). In plaats van een fulltime medewerker aan te nemen, kun met een VA samenwerken voor een bepaald aantal uren per week. Dit kan je kosten besparen op zaken als loonbelasting, pensioenregelingen en ziektekostenverzekering. Ook is het mogelijk om niet aan een vast aantal uur ‘vast te zitten’, maar is het ook mogelijk om losse uren af te nemen op basis van een strippenkaart. Benieuwd naar mijn tarieven? Deze kun je hier vinden.

Reden nummer 3: gebruikmaken van iemands expertise
Een VA kan ook helpen met taken waar je misschien geen expertise in hebt. Zo kan ik helpen met het maken van grafische ontwerpen en pas ik in elk ontwerp of in elke tekst mijn kennis vanuit mijn studie Psychologie toe! Een VA met expertise in deze gebieden kan je helpen bij het uitvoeren van deze taken, waardoor je tijd en geld bespaart en de kwaliteit van het werk verbetert. Zo worden teksten bijvoorbeeld sterker, doordat ze SEO sterk geschreven zijn en sluiten al jouw ontwerpen mooi aan bij jouw huisstijl.

VA kunt gebruiken

Reden nummer 4: flexibiliteit
Als ondernemer heb je vaak te maken met wisselende werkuren en drukke agenda’s (I feel you). Ik kan je helpen om taken uit te voeren op momenten dat het jou uitkomt. Denk aan bijvoorbeeld feestdagen waarop ik in principe geen vrij heb. Daarnaast, mede ook door mijn leefstijl als digital nomad, zijn weekenden voor mij geen weekenden en is een zaterdag nagenoeg hetzelfde als bijvoorbeeld een dinsdag! 

Reden nummer 5: Productiviteit
Door taken uit te besteden aan een VA, kun je je productiviteit verhogen. Jij kunt je concentreren op de taken waar je goed in bent (en waar jouw expertise in ligt) en die belangrijk zijn voor je bedrijf. Door de rest van de taken over te laten aan een VA, kun je meer gedaan krijgen in minder tijd. Dit leidt tot een betere algehele productiviteit en efficiëntie voor je bedrijf.

Reden nummer 6 (en misschien wel mijn favoriet): je hebt een maatje naast je staan
Je bent niet meer alleen. Veel ondernemers voelen zich soms eenzaam in het ondernemerschap. Ze missen een sparringpartner, of iemand met wie ze soms even kunnen klagen als het tegenzit. Ze hebben niemand op wie ze kunnen terugvallen, wanneer ze dat soms wel heel goed kunnen gebruiken. Ik ga samenwerkingen aan op basis van gevoel en ondanks dat ik vaak niet in Nederland ben, probeer ik altijd tijd vrij te maken voor een digitaal kopje koffie of thee. Ik probeer echt een steun te zijn voor je waneer je dat kunt gebruiken en probeer online de feestjes met je mee te vieren wanneer je een mooie stap hebt gemaakt binnen je bedrijf!

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en je kon laten inzien wat een VA voor je kan betekenen. Ik snap ook dat het toch kan voelen als een flinke investering, maar samen kunnen we ervoor zorgen dat het je meer gaat opleveren dan enkel de 6 punten uit deze blog. Heb je vragen, ben je benieuwd of ben je op zoek naar een maatje? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op of mail me op bridgingyourmind@gmail.com.

Hey! Mijn naam is Laura en ik ben het gezicht achter Mindbridge VA & Coaching. Naast de werkzaamheden die ik binnen mijn bedrijf doe, heb ik een grote liefde voor schrijven over reizen, het ondernemerschap en de combinatie hiervan. Ik hoop dat ik je met mijn blogs mag inspireren om je dromen na te leven en je hart te volgen in de beslissingen die je maakt.